Пилешки пържолки със сос и картофено пюре

МариянаМариянаМастър Шеф7242616056
07/01/2017
"Уникално вкусни и толкова сочни, че няма да се сетите за гарнитура. Опитайте, харесайте и споделете "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 361
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги измиваме. Нарязваме ги на малки парчета. Слагаме в тенджерка гореща вода и посоляваме с щипка сол. Сваряваме ги. Отцеждаме ги от водата, след като се сварят.

Намачкваме ги и прибавяме прясното мляко и маслото, и пак намачкваме, докато стане гладко пюре. Прибавяме сол и черен пипер на вкус. Овкусяваме 6 бр. пилешки пържоли със сол и черен пипер от двете страни.

Намазваме ги с мед и горчица. Оставяме ги така за 30 мин. В чиния разбиваме 2 яйца. В друга чиния слагаме брашно. Нагорещяваме си олио за пържене в тиган на котлона.

Овалваме пържолките в брашното от двете страни и после в яйцата. Пържим от двете страни в нагрято олио от двете страни. В друг тиган слагаме маслото и задушаваме нарязани на дребно глава кромид лук. Разбъркваме и добавяме брашното (1с.л.).

Добавяме виното и бульона. Пак разбъркваме. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Оставяме да къкри. Нареждаме по две пържолки в чиния, поливаме то соса малко. Слагаме от топлото картофено пюре и го украсяваме с клонка магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар