Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Кисело зеле с наденица на фурна

Кисело зеле с наденица на фурна

К.ГеоргиеваК.Георгиева
Чирак
53270294
Кисело зеле с наденица на фурна6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Такава вкусотия ще приготвим с една зелка и малко наденица, че ще ядете и няма да ви се вярва"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 средна зелка
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • лютеница - 3 - 4 с.л.
  • наденица - 4 бр. сурова или варена
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото зеле и лукът се нарязват на дребно. Наденичките се нарязват на кръгчета. Лукът се запържва в олиото, добавят се и нарязаните наденичките.

Когато са готови наденичките, се добавят зелето, червеният пипер, черният пипер и лютеницата и се задушава около 10-15 мин. Вместо лютеница може да се използват и консервирани домати или доматено пюре.

След това ястието се прехвърля в подходяща тава и се пече на 250 градуса с вентилатор около 35-40 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: