Толстолоб с царевична коричка

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
92
17
516
1
07/01/2017
"Вие само намерете пресен толстолоб, а ние ще ни покажем как да го приготвите така, че направо да смаете всички "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 331
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • толстолоб - 1 бр. около 3 кг
  • белтъци - 1 бр.
  • царевично брашно - 300 г
  • HOSSO - 3 супени лъжици слънчогледово
  • сол
  • черен пипер
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре рибата като отстраните и хрилете, но не махайте главата. Застелете подходяща тава с алуминиево фолио, така че като сложите рибата, да може да я завиете.

Смесете брашното и подправките и поръсете тавата като легло за рибата. Намажете рибата с разбития белтък и я поставете върху брашното. С останалата част от брашното поръсете рибата и разнесете така, че да полепне навсякъде, все едно че е облечена.

Завийте изцяло рибата с фолиото и печете на 200 градуса 30-40 мин. Отвийте рибата и запечете докато брашното започне да става златисто.

С четка намажете коричката с олио /за да не пресъхва/ и запечете още малко докато стане с цвят на течен карамел. Сервира се с резен лимон и топла гарнитура.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Dora Grozeva
Dora Grozeva
30.08.2017 22:42
Направих бяла риба и я изпържих в малко мазнина. Получи се невероятно вкусно. Благодаря за хубавата рецепта!
0
0