Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Толстолоб с царевична коричка

Толстолоб с царевична коричка

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924031492431
Толстолоб с царевична коричка
Снимка: Анелия Цонева
2 / 4
07/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Вие само намерете пресен толстолоб, а ние ще ни покажем как да го приготвите така, че направо да смаете всички"

Необходими Продукти

  • толстолоб - 1 бр. около 3 кг
  • белтъци - 1 бр.
  • царевично брашно - 300 г
  • олио - 3 супени лъжици слънчогледово
  • сол
  • черен пипер
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре рибата като отстраните и хрилете, но не махайте главата. Застелете подходяща тава с алуминиево фолио, така че като сложите рибата, да може да я завиете.

Смесете брашното и подправките и поръсете тавата като легло за рибата. Намажете рибата с разбития белтък и я поставете върху брашното. С останалата част от брашното поръсете рибата и разнесете така, че да полепне навсякъде, все едно че е облечена.

Завийте изцяло рибата с фолиото и печете на 200 градуса 30-40 мин. Отвийте рибата и запечете докато брашното започне да става златисто.

С четка намажете коричката с олио /за да не пресъхва/ и запечете още малко докато стане с цвят на течен карамел. Сервира се с резен лимон и топла гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Dora Grozeva
Dora Grozeva
Направих бяла риба и я изпържих в малко мазнина. Получи се невероятно вкусно. Благодаря за хубавата рецепта!
30.08.2017 22:42