Начин на приготвяне
Измиваме хубаво картофите. Мажем ги с масло и сол и ги слагаме в предварително загрята фурна на 200 градуса за 70 минути до получаване на зачервена хрупкава коричка.
Слагаме чесъна, необелен, в алуминиево фолио, прибавяме сол, черен пипер, масло и лъжица зехтин. Завиваме и слагаме във фурната.
Нарязваме бекон на ситно и го поставяме в сух тиган да придобие златист цвят. Изваждаме картофите и ги оставяме малко да изстинат, след това ги разрязваме на 2 и издълбаваме внимателно.
Оставяме в купа вътрешността на картофа и към нея добавяме обеления печен чесън, сметаната, кашкавал (заделяме малко от него), масло, бекона и разбъркваме внимателно.
С тази смес пълним всеки картоф и го поставяме на алуминиево фолио върху скарата от фурната. Отгоре на всеки картоф слагаме масло и останалия кашкавал. Слагаме във фурната за 10 минути, докато се зачервят отгоре.