Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Печени пълнени картофи с кожичка

Печени пълнени картофи с кожичка

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Печени пълнени картофи с кожичка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 8 бр. едри
  • чесън - 3 скилидки
  • масло - 100 г
  • сметана - 2 с.л.
  • бекон - 6 парчета
  • кашкавал - 200 г
  • копър
  • сол - на вкус
  • зелен лук - 2 стръка
  • черен пипер - 1 щ.
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво картофите. Мажем ги с масло и сол и ги слагаме в предварително загрята фурна на 200 градуса за 70 минути до получаване на зачервена хрупкава коричка.

Слагаме чесъна, необелен, в алуминиево фолио, прибавяме сол, черен пипер, масло и лъжица зехтин. Завиваме и слагаме във фурната.

Нарязваме бекон на ситно и го поставяме в сух тиган да придобие златист цвят. Изваждаме картофите и ги оставяме малко да изстинат, след това ги разрязваме на 2 и издълбаваме внимателно.

Оставяме в купа вътрешността на картофа и към нея добавяме обеления печен чесън, сметаната, кашкавал (заделяме малко от него), масло, бекона и разбъркваме внимателно.

С тази смес пълним всеки картоф и го поставяме на алуминиево фолио върху скарата от фурната. Отгоре на всеки картоф слагаме масло и останалия кашкавал. Слагаме във фурната за 10 минути, докато се зачервят отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: