Черен дроб на фурна

Бай Ставри
Бай Ставри
Новак
03/03/2012
"Готови ли сте за поредното кулинарно предизвикателство? Днес ще готвим черен дроб на фурна и обещаваме, че резултатът ще е превъзходно вкусен!"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции8-9
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 685
  • Преглеждания за месеца249
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте черния дроб добре. Шпиковайте го с разполовени скилидки чесън и дафинови листа и го поставете в по-малък съд. Залейте го с виното, така че дробът да се покрие. Поставете на хладно за 2-3 часа.

Намазнете тавата за печене и разпределете в нея нарязания лук и почистените цели морковчета и картофи. Сипете дроба върху лука, подправете с малко черен пипер, чубрица и сложете да се пече в умерено загрята фурна за около 35 минути или до готовност.

Овкусете със сол непосредствено преди поднасяне, защото иначе дробът се втвърдява от солта.

Рейтинг

5 9
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар