Начин на приготвяне
Продуктите за тестото трябва да са със стайна температура. Тестото приготвих в хлебопекарна на програма за замесване и втасване. При липса на такава от посочените продукти се замесва тесто. Тестото е доста лепкаво и след замесването се поставя в подходяща купа намазана с олио. Престоява до удвояване на обема си.
За пълнежа: Сиренето се натрошава и към него се прибавя разтопеното краве масло.
Готовото тесто се прехвърля на работна повърхност намазана с олио. Разделя се на около 13 - 15 еднакви малки топки. Всяка топка се притиска с длан, като в същото време леко се разтегля. Трябва да се получи малък лист с издължена елипсовидна форма.
В единия край на листа се правят около четири разреза с нож. На срещуположния край се поставя лъжичка от пълнежа. Завиването на кифличките започва от пълнежа към разрезите. Кифличките се подреждат в тава покрита с хартия за печене. Оставят се да престоят около 15 минути, намазват се с жълтък и се пекат на 180 градуса около 40 минути.
По желание преди да се изпекат могат да се поръсят с маково семе или друг вид семена.