Начин на приготвяне
В купа сложете маята и към нея прибавете захарта, 2 с.л. брашно и около 100 мл хладка вода. Разбъркайте и оставете сместа да шупне.
През това време пресейте брашното, направете в средата кладенче и сложете в него яйцата, олиото, киселото мляко, солта и сместа с вече шупналата мая. Започнете да месите, докато получите хубаво, меко тесто.
Разделете го на две части и разточете две еднакви кори, с големината на кръглата тава, в която ще печете.
Първата кора намажете с разтопено масло, отгоре я поръсете с натрошеното сирене. Отгоре сложете втората кора и нея я намажете с разтопено масло.
Нарежете на 16 равни триъгълника, така както се реже торта. Вземайте всеки един от тях и го навивайте от широката част към тясната, така както се навива кифличка.
Намажете дъното и страните на тавичката с олио и подредете кифличките, като сложите една в центъра, а останалите в кръг около нея.
Оставете да втаса, около 30-40 минути, след което намажете отгоре с жълтък.
Сложете тутманика в загрята фурна и печете на 180 градуса. Когато се зачерви сложете отгоре алуминиево фолио. Печете 45-50 минути.
Изпечения тутманик извадете от фурната и го завийте с кърпа да отдъхне.
Тутманикът на кифлички със сирене и масло е много вкусен.