Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Кифлички с масло и сирене

Кифлички с масло и сирене

Кифлички с масло и сирене2 / 2
08/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Закуската днес е от нас. Приготвили сме ви уникални, пухкави кифлички със сирене и аромат на масло"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 650 г
  • прясно мляко - 360 мл
  • олио - 160 мл
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1/2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • суха мая - 1 пакетче
  • За пълнежа
  • сирене - 150 г
  • масло - 50 г краве
  • жълтъци - 2 бр. + 2 с.л. олио за намазване на кифличките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за тестото трябва да са със стайна температура. Тестото приготвих в хлебопекарна на програма за замесване и втасване. При липса на такава от посочените продукти се замесва тесто. Тестото е доста лепкаво и след замесването се поставя в подходяща купа намазана с олио. Престоява до удвояване на обема си.

За пълнежа: Сиренето се натрошава и към него се прибавя разтопеното краве масло.

Готовото тесто се прехвърля на работна повърхност намазана с олио. Разделя се на около 13 - 15 еднакви малки топки. Всяка топка се притиска с длан, като в същото време леко се разтегля. Трябва да се получи малък лист с издължена елипсовидна форма.

В единия край на листа се правят около четири разреза с нож. На срещуположния край се поставя лъжичка от пълнежа. Завиването на кифличките започва от пълнежа към разрезите. Кифличките се подреждат в тава покрита с хартия за печене. Оставят се да престоят около 15 минути, намазват се с жълтък и се пекат на 180 градуса около 40 минути.

По желание преди да се изпекат могат да се поръсят с маково семе или друг вид семена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: