Домати Конкасе

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
03/03/2012
"Ароматни домати Конкасе, които обичаме да похапваме и като салата, и като вкусна гарнитура!"
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 579
  • Преглеждания за месеца193
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • домати - 10 зрели
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете доматите от чепчиците. Направете им леки кръстчета с остър нож от долната страна и ги пуснете за 20-130 секунди във вряща вода. След това лесно може да ги обелите. Обелените домати се режат на четвъртинки и семенната част се отделя.

Остават само месестите части на домата, които се режат на малки кубчета. Кубчетата сипете в тиган с широко дъно и изчакайте да кипнат. Разбърквайте с дървена лъжица, докато течността им се изпари. Накрая овкусете по желание с черен пипер и сол.

Използвайте така приготвените домати Конкасе като притурка към други ястия - салати, сандвичи, гарнитури.

Традиционен керамичен пахар с диаметър 20 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Традиционен керамичен пахар с диаметър 20 см
7.89 лв.
Виж ››

Стилен и много функционален керамичен пахар с традиционни български мотиви - дълбока паница, в която много салата може да поднесете.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар