Много вкусни Хинкали

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
130
395
152
211
1
09/01/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо666
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към каймата добавете бекона, нарязан на ситно лук, чесън, сол, кимион, лют пипер и магданоз и сипваме около 120 мл вода и размесваме хубаво.

Замесваме тесто от брашното, водата 150 мл и солта, тестото трябва да е стегнато. Оставяме го малко да си почине.

След това разточваме тестото и го разрязваме на четири поръсваме с брашно и ги слагаме един върху друг, пак разточваме и слагаме брашно и така, докато не получим поне 12 слоя лист.

По желание може да ги изрежем с чаша или на квадрати и ги пълним с каймата, хващаме краищата и ги завъртаме и притискаме, така че да не се отворят.

Поставете ги на дъска за рязане, така че да направите дъното им плоско. Вряща вода добавете сол и ги пуснете да се варят, докато не изплуват с дъното нагоре и още 1-2 минути, след това ги извадете - общо около 10 минути се варят.

След като ги извадите, ги поръсете с черен или шарен пипер.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар