Много вкусни Хинкали

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
130
404
152
219
1
12/08/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 379
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пелмени

Начин на приготвяне

Към каймата добавете бекона, нарязан на ситно лук, чесън, сол, кимион, лют пипер и магданоз и сипваме около 120 мл вода и размесваме хубаво.

Замесваме тесто от брашното, водата 150 мл и солта, тестото трябва да е стегнато. Оставяме го малко да си почине.

След това разточваме тестото и го разрязваме на четири поръсваме с брашно и ги слагаме един върху друг, пак разточваме и слагаме брашно и така, докато не получим поне 12 слоя лист.

По желание може да ги изрежем с чаша или на квадрати и ги пълним с каймата, хващаме краищата и ги завъртаме и притискаме, така че да не се отворят.

Поставете ги на дъска за рязане, така че да направите дъното им плоско.

Вряща вода добавете сол и ги пуснете тези пелмени да се варят, докато не изплуват с дъното нагоре и още 1-2 минути, след това ги извадете - общо около 10 минути се варят.

След като ги извадите, поръсете Хинкалите (Khinkali) с черен или шарен пипер.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар