Начин на приготвяне
Тиквата се почиства от семената и кората, както и картофът. Нарежете ги на големи парчета. Измийте кориандъра и отделете листата от стъблата. Трябват ви поне 10 стебла, които ги нарязваме на ситно. Това правим и с джинджифила, чесъна, лука и морковите, които обаче са режат на средно големи кръгчета.
Поставете тиквата, картофа, морковите, джинджифила, чесъна, кориандъра и лука в голяма тава. Добавете сос Уорчестър, масло и зехтин. Подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте и сложете в предварително загряна фурна на 180 градуса за около 25 минути.
Когато тиквата е покрита с лека коричка, извадете от фурната и преместете в голяма тенджера. Добавете вода, колкото да покриете зеленчуците, и оставете да ври 5 минути.
Преместете сместа в блендер и пюрирайте, като гледате да останат цели парчета. Подправете със сол и черен пипер и сервирайте с листа кориандър.
Коментари