Кебап със свинско месо в кори за баница

Христилияна ЛичеваХристилияна ЛичеваМастър Шеф346953506
09/01/2017
"Внимание! Опасно вкусен кебап! Опитате ли веднъж, няма спиране! Да се унищожава на място "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 059
  • Преглеждания за месеца146
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите и лукът се нарязват на дребно. Свинското месо също се реже на малки парчета. В силно сгорещено олио се запържват лукът и морковите. След като леко поомекнат се добавя и нарязаното свинско месо.

Подправя се с подправката за барбекю и черен пипер. Месото се пържи до готовност. Когато е напълно готово се добавя и лютеницата. Разбърква се. Месото се сваля от котлона.

След като месото е готово се приготвя сос Бешамел. Той се приготвя, като маслото се слага да се разтопи. След като маслото се разтопи се прибавя брашното при непрекъснато бъркане.

Брашното трябва леко да се запържи. След това се добавя прясното мляко. Накрая добавят черният пипер и солта. Соса се сваля от котлона. След като и соса е готов се вземат две кори за баница. По средата им се слага малко от свинското месо.

Краищата на корите за баница се завиват. Трябва да получите топка. Редят се в тава помазана с олио. Същото се повтаря и с останалите кори за баница. Отгоре кебапа се залива със соса Бешамел. Кебапа се слага в предварително загрята фурна на 180 - 200 градуса. През това време се рендосва кашкавалът.

След 15 - 20 минути кебапа се вади и се поръсва обилно с настъргания кашкавал. Връща се във фурната, пече се докато се зачерви. Пече се за около 30 -40 минути.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар