Начин на приготвяне
Морковите и лукът се нарязват на дребно. Свинското месо също се реже на малки парчета. В силно сгорещено олио се запържват лукът и морковите. След като леко поомекнат се добавя и нарязаното свинско месо.
Подправя се с подправката за барбекю и черен пипер. Месото се пържи до готовност. Когато е напълно готово се добавя и лютеницата. Разбърква се. Месото се сваля от котлона.
След като месото е готово се приготвя сос Бешамел. Той се приготвя, като маслото се слага да се разтопи. След като маслото се разтопи се прибавя брашното при непрекъснато бъркане.
Брашното трябва леко да се запържи. След това се добавя прясното мляко. Накрая добавят черният пипер и солта. Сосът се сваля от котлона. След като и сосът е готов се вземат две кори за баница. По средата им се слага малко от свинското месо.
Краищата на корите за баница се завиват. Трябва да получите топка. Редят се в тава помазана с олио. Същото се повтаря и с останалите кори за баница.
Отгоре кебапът се залива със соса Бешамел. Кебапът се слага в предварително загрята фурна на 180 - 200 градуса. През това време се рендосва кашкавалът.
След 15-20 минути кебапа се вади и се поръсва обилно с настъргания кашкавал. Връща се във фурната, пече се докато се зачерви. Пече се за около 30-40 минути. Кебапът със свинско месо в кори за баница е готов.