Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кебап»Кебап със свинско месо в кори за баница

Кебап със свинско месо в кори за баница

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Кебап със свинско месо в кори за баница
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 5
28/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Внимание! Опасно вкусен кебап! Опитате ли веднъж, няма спиране! Да се унищожава на място"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 10 бр.
  • свинско месо - 600 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • лютеница - 4 с.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. подправка за барбекю
  • черен пипер
  • кашкавал - 250 - 300 г
  • За соса Бешамел
  • масло - 70 г
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите и лукът се нарязват на дребно. Свинското месо също се реже на малки парчета. В силно сгорещено олио се запържват лукът и морковите. След като леко поомекнат се добавя и нарязаното свинско месо.

Подправя се с подправката за барбекю и черен пипер. Месото се пържи до готовност. Когато е напълно готово се добавя и лютеницата. Разбърква се. Месото се сваля от котлона.

След като месото е готово се приготвя сос Бешамел. Той се приготвя, като маслото се слага да се разтопи. След като маслото се разтопи се прибавя брашното при непрекъснато бъркане.

Брашното трябва леко да се запържи. След това се добавя прясното мляко. Накрая добавят черният пипер и солта. Сосът се сваля от котлона. След като и сосът е готов се вземат две кори за баница. По средата им се слага малко от свинското месо.

Краищата на корите за баница се завиват. Трябва да получите топка. Редят се в тава помазана с олио. Същото се повтаря и с останалите кори за баница.

Отгоре кебапът се залива със соса Бешамел. Кебапът се слага в предварително загрята фурна на 180 - 200 градуса. През това време се рендосва кашкавалът.

След 15-20 минути кебапа се вади и се поръсва обилно с настъргания кашкавал. Връща се във фурната, пече се докато се зачерви. Пече се за около 30-40 минути. Кебапът със свинско месо в кори за баница е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: