Пияната калугерка

VeselinaVeselina
Готвач
263
1k
682
612
3
09/01/2017
"Кръстили са го така, за да покажат, че никой не може да остане равнодушен към този страхотен сладкиш "
Приготвяне40 мин.
Готвене70 мин.
Общо110 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 962
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изкарваме маслото и яйцата на стайна температура. Разбиваме яйцата много добре с миксер. Добавяме захарта и продължаваме дълго да разбиваме до хубав пухкав крем.

Пресяваме 1 ½ ч.ч брашно в отделен съд. Вътре слагаме 1 бр. бакпулвер. Ползвах брашно София Мел Екстра. Постепенно прибавяме брашното и продължаваме да разбиваме. Кашата става много надигната и пухкава от яйцата. Прибавяме най-накрая 1 ч.ч смлени орехи. Преди това сме ги изчистили и смлели с машинка.

Намазваме тава или форма за торта от по-големите с олио и посипваме с брашно. Изсипваме кашата и заглаждаме. Печем на 180 градуса в загрята фурна. Пече се и се оставя да изстине.

Слагаме вода в тенджера или дълбока касерола. Във водата слагаме захарта, какаото и поставяме на котлона. Разбъркваме от време на време. Трябва захарта да се стопи. След като заври, намаляме котлона и слагаме маслото и коняк и оставяме леко да къкри. Махаме като стане готов сиропът.

Поливаме студен сладкиш с горещ сироп. Поливаме навсякъде да попие сладкишът. Като изстине режем на парчета и сервираме.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар