Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Цървулки с топено сирене

Цървулки с топено сирене

Цървулки с топено сирене
Снимка: Ваня Георгиева
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Закуската е по-вкусна, когато е оформена с вкус и мерак"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • суха мая - 1 пакетче на Йоткер
  • яйца - 1 бр. (+ 1 жълтък за намазване)
  • прясно мляко - 300 мл
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 800 г
  • за плънката
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • сирене - краве
  • топено сирене
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активираме маята в малко топло мляко, захар и брашно. Пресяваме брашното и с всички продукти замесваме гладко тесто, което оставяме в купа покрито с кърпа в топло помещение да втаса.

Разделяме тестото на толкова топки, на колкото искаме да направим цървулки, може да са малки или големи.

От всяка топка тесто разточваме елипсовидна по-дебела кора, като навиваме краищата навътре. Предварително си заделяме малко тесто за връзки.

Разбиваме яйцата със сиренето, нарязваме топеното сирене на парченца и с тази смес слагаме в готовите цървулки, изрязваме ленти от тестото и кръстосваме за връзки.

Оставяме ги малко да втасат след което ги мажем с разбития жълтък, поръсваме с малко сусам и печем в загрята фурна на 170 градуса до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: