Свински домашен суджук

09/01/2017
"Нищо не казва Добре сте ни дошли на гости така, както една подкова домашен суджук, мераклийкски нарязана и чаша домашно вино "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции8-10 бр.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо43 225
  • Преглеждания за месеца866
  • Преглеждания за седмицата221
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свинско месо - 3 кг шарено
  • свински черва
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица - сушена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на парчета в голям съд. Добавя се сол на вкус, кимион, черен пипер и ронена сушена чубрица, разбърква се добре да се смеси месото с подправките и оставяме да престои за една нощ на хладно.

На другия ден месото се мели с машинка на кайма.

Свинските черва се измиват и накисват във вода за 30 минути. Отцеждат се добре, с машинка се пълнят с приготвената смес, като на 25 см се усуква и връзва със здрав конец.

Нареждат се да се сушат на хладно и проветриво място. Нарязани на парчета са чудесно мезе с чаша домашно вино!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Parvan Angelov
Parvan Angelov
25.09.2017 22:15
Kak ne se nauchiha nqkoi hora da davat merki v receptite. 3kg svinsko shareno. Predpolaga se che e pleshka. Dobre. Sol na vkus ama vse pak 1gr na kilo, 10 grama, 50 grama? Kimono, cheren piper? Abe na oko. Dobre, lqvo ili dqsno? Pone snimkata e super.
9
0