Блажна Мусака

Блажна Мусака
Снимка: Дариати
1 / 13
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Уважаваме хората, които постят, но да знаете, че блажната мусака си е блажна мусака - винаги е за предпочитане"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • картофи - 1/2 кг
  • домати - 3 бр.
  • магданоз - 3 стръка
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол
  • олио
  • За заливката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • сол - 1 щипкa
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите, обелени и нарязани на кубчета картофи запържете в малко мазнина в тиган.

Запържените картофи извадете и сложете каймата на тяхно място или в друг тиган до златисто.

Сипете настърганите домати, скълцания магданоз и подправките. След няколко минути готвене прибавете сместа към картофите.

Прехвърлете сместа за традиционната мусака в тавичка. Долейте вода до нивото на картофите.

Сложете да се пече в загряна умерена фурна, докато водата поизври в по-голямата си част. Залейте отгоре с разбитите яйца, кисело мляко и солта. запечете със заливката за още около 10.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: