Начин на приготвяне
С една кафена чашка масло изпържете 2-3 глави лук, докато омекне. Прибавете 1 чаена чаша очистен и измит ориз, запържете за няколко минути. Нарежете на дребно 1 червен домат, залейте с 2 чаши гореща вода и сложете във фурната или на тих огън, за да уври.
Вземете една средно голяма прясна зелка, изчистете горните листа, изрежете с нож кочана на зелето, така че листата да останат неповредени (както за сарми). Залейте зелката с вряща вода, за да омекне. Намажете тавата с малко мазнина, наредете един ред червени домати, нарязани на филийки, и върху тях наредете един ред листа от зеле. Върху зелевите листа разстелете половината ориз, размесен с чаша и половина натрошено сирене и 1/2 връзка магданоз. След това пак зелеви листа, пак ориз.
Най-горният ред завършете със зелеви листа, върху които наредете един ред филийки от червени домати. Полейте с 1 кафена чашка масло и печете 20-30 минути. През това време разбийте 3 яйца с 1 чаена чаша прясно мляко, залейте вече запеченото рагу и сложете наново във фурната, за да се запече до зачервяване.