Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Солено руло»Месно руло с пъдпъдъчи яйца

Месно руло с пъдпъдъчи яйца

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Месно руло с пъдпъдъчи яйца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 2 бр.
  • говеждо месо - 1 кг
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • бял хляб - 250 г
  • сол - на вкус
  • мляко - 500 мл
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 4 с.л
  • пъдпъдъчи яйца - 20 бр.
  • лук - 1 бр. глава
  • яйца - 2 бр. само белтък
  • черен пипер - на вкус смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, подготвяме каймата, накисваме хляба в млякото и след малко го вадим, като го изстискваме и прибавяме към каймата. Разбиваме белтъците на сняг и тях ги добавяме при каймата.

Сваряваме пъдпъдъчите яйца да са твърдо сварени и ги обелваме. Лука, моркова и чесъна обелете и нарежете. Загрейте тиган в 2 с.л. олио пържете 4 мин, след това прибавете към каймата, както и нарязания на ситно магданоз.Подправете със сол и черен пипер.

Пилешкото филе разрязваме с нож, но гледаме да не е до края трябва да стане голяма пържола.

Взимаме алуминиево фолио на големината на тавата, в която ще готвим, и го намазваме с олио. Отгоре сложете двете пилешки филета едно до друго, в средата върху тях сложете каймата, като гледате да я растелите от единия до другия край, но само по средата да седи, върху нея слагате сварените яйца.

С помощта на фолиото навийте на руло. Поставя се в предварително загрята на 200°С фурна за 40 минути. 10 минути преди да е готово, премахнете фолиото, което е отгоре, и върнете във фурната, за да може да хване малко коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: