Начин на приготвяне
Почистваме тиквата и тиквичката и ги нарязваме на малки парчета около 2 см.
Поръсваме с лимонов сок и около една трета от зехтина, сол и се оставят да се мариноват.
Лукът, чушките, нарязани на тънки ивици, и се запържват в зехтина, докато омекнат. Добавете настъргани домати, разбърква се и се оставя да къкри на слаб огън.
Загрейте маслото и запържете чесъна и гъбите до златисто кафяво. Прибавяме и тиквата, върху нея тиквичките, мащерката, магданоз, карамфил, сол и черен пипер.
Изсипете половин чаша вода и когато заври, намалете котлона. След 20 минути проверете дали всичко е омекнало.
Сипваме в чиния и добавяме сос Лечо.