Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с пилешко месо и зеленчуци

Мусака с пилешко месо и зеленчуци

Потребител#182416Потребител#182416
Новак
1613123313
Мусака с пилешко месо и зеленчуци2 / 2
10/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Чак сега разбираме колко сме пропуснали, че не сме опитали по-рано тази супер мусака с пилешко месце и зеленчуци"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 4 парчета
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 голям или 2 малки
  • гъби - 100 г
  • картофи - 1 кг
  • галета - 3 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • масло - 30 г
  • яйца - 2 бр.
  • домати - 200 г
  • кашкавал - за настъргване
  • лимони - половин или 2 - 3 с.л лимонов сок
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • олио
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата се нарязват на дребно и към тях се добавят лимоновият сок, сол и черен пипер. Разбърква се и се оставя в хладилника за около 15 минути. След което в дълбок тиган позапържваме месото и после добавяме ситно нарязаните лук, моркови, гъби, домати и чесън. Подправяме със сол и черен пипер и задушаваме за 10-15 минути.

В намазнена с олио и поръсена с галета тава се нареждат половината от обелените и нарязани на кубчета картофи, след това слагаме сместа от тигана и заглаждаме с останалите картофи.

След това, разтваряме пилешкия бульон в 1 ч.ч. вода и го изсипваме в тавата. Печем на 200 градуса за около 20 минути.

После го заливаме със смес от разбитите яйца млякото и малко сол. Връщаме го във фурната за още 10-15 минути и малко преди да спрем фурната добавяме настъргания кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: