Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Овчарски тутманик с праз

Овчарски тутманик с праз

Овчарски тутманик с праз4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Чист въздух, вкусна храна и събеседници, които са готови винаги да се съгласят с теб - ето я тайната на дълголетието при овчарите"

Необходими Продукти

  • праз - 1 стрък
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете праза и го задушете в 2-3 супени лъжици олио и щипка сол. Дръпнете го от огъня и го оставете да се охлади.

В дълбока купа сложете яйцата, като си отделите един жълтък за намазване отгоре, за накрая. Посолете ги с щипка сол и прибавете олиото, натрошеното сирене, киселото мляко, задушения праз и брашното с бакпулвера, разбъркан в него.

Разбъркайте всичко добре, така че да получите меко тесто. Разстелете го равномерно в намаслена тава.

Разбийте жълтъка с няколко капки олио и намажете отгоре тутманика. По желание може да поръсите със сусам. Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: