Начин на приготвяне
Брашното пресяваме. В купа си слагаме маята заедно с малко хладка вода, захарта, солта и 1 с.л. брашно.
Оставяме на страна да шупне.
В пресятото брашно слагаме двете разбити яйца, разтопената мас и маята.
Започваме да месим тесто, като добавяме хладка вода до получаването на меко тесто.
Оформяме го на топка, намазваме с мазнина и оставяме на топло да втаса.
Щом тестото втаса, разделяме на три топки и разточваме всяка една.
В купа си смесваме сиренето и нарязания на ситно праз.
Всяка кора намзваме с мазнина и част от сиренената плънка.
Навиваме и подреждаме в намазнена тава. Оставяме да втаса.
С другото яйце намазваме тутманика и печем в предварително загрята фурна на 180°C до готовност.
Имате уникално вкусен добруджански тутманик с праз и мас.
Коментари