Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пълнозърнести топчици със стафиди и канела

Пълнозърнести топчици със стафиди и канела

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924031492411
Пълнозърнести топчици със стафиди и канела1 / 2
10/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г пълнозърнесто
  • суха мая - 1 пак.
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 2 с.л.
  • вода - 300 мл
  • прясно мляко - 150 мл
  • стафиди - 1/2 ч.ч.
  • канела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, маята и солта в купа. Разтопете маслото прибавете водата и млякото, леко затоплени. Изсипете на тънка струйка в брашнената смес и бъркайте енергично с дървена лъжица до получаване на гладка и еластична смес.

Прибавете стафидите и разбъркайте отново. Покрийте съда с фолио и оставете на топло докато втаса и сместа удвои обема си /около час/. С намазнени пръсти разделете на 12 равни топчета.

Всяко топче поразмесете леко с брашно и наредете в тава, застлана с хартия за печене. Покрийте отново с фолио и оставете да втасат втори път на топло за 45 мин.

Печете на 200 градуса 20 минути, намажете с масло, поръсете с канела и отново запечете за 10 мин. Сервирайте с топло мляко и мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: