Начин на приготвяне
Смесете брашното, маята и солта в купа. Разтопете маслото прибавете водата и млякото, леко затоплени. Изсипете на тънка струйка в брашнената смес и бъркайте енергично с дървена лъжица до получаване на гладка и еластична смес.
Прибавете стафидите и разбъркайте отново. Покрийте съда с фолио и оставете на топло докато втаса и сместа удвои обема си /около час/. С намазнени пръсти разделете на 12 равни топчета.
Всяко топче поразмесете леко с брашно и наредете в тава, застлана с хартия за печене. Покрийте отново с фолио и оставете да втасат втори път на топло за 45 мин.
Печете на 200 градуса 20 минути, намажете с масло, поръсете с канела и отново запечете за 10 мин. Сервирайте с топло мляко и мед.