Начин на приготвяне
В купа се изсипва брашното, чубрицата, солта и захарта. Маята предварително се разтваря във водата, докато шупне. Водата не бива да бъде студена, ами хладка.
От сухата смес се оформя кладенче, в което постепенно с бъркане се изсипва олиото и водата с маята.
Постепенно се замесва тесто. Когато то е готово се поставя във форма предварително намазана с олио. (Хубаво е формата да е от тези за рула, за до може тестото да приеме формата на хляб. Но това е по желание. Всеки може сам да избере каква форма да използва.)
Тестото се оставя да втаса за около 20 минути, покрито с кърпа. След товаго пъхаме във фурната предварително загрята на 50 градуса за около 15 минутки.
След това фурната се увеличава на 180 градуса (с вентилатор) и се пече около час (зависи от това, каква ви е фурната. Всеки сам може да разбере кога е готов хлябът.)
Приятен апетит!
Коментари
Хлябът си го бива.