Качамак със сирене

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Иноватор
183
930
215
371
3
14/01/2017
"Време е са опитате една от класическите рецепти от българската кухня "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо80 280
  • Преглеждания за месеца1699
  • Преглеждания за седмицата77
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 400 г
  • вода - 1 1/4 л
  • масло - 125 г
  • сирене - 400 г
  • червен пипер
* мерки и количества
Качамак

Начин на приготвяне

Разтворете царевичното брашно в 1/2 от водата, а останалата течност сложете в тенджера на котлона да заври с масълцето.

След кипването започнете да добавяте на порции разтвореното царевично брашно, като бъркате непрекъснато.

Ще познаете, че е готово, когато сместа започне да се отлепя от стените на съда.

Поднесете качамака, докато е горещ, като поръсите с червен пипер и натрошено сирене.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#219148
Това ще ни е вечерята. Polenta con manteca y pimenton sobre colchon de Тук се казва полента. Става за 2 мин. и я изсипвам върху разстлана извара. Отгоре заливам със запържено масло и черв. пипер.Поздрави от Буенос Айрес...!!!
0
0