Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Качамак със сирене

Качамак със сирене

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Качамак със сирене
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Време е са опитате една от класическите рецепти от българската кухня"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 400 г
  • вода - 1 1/4 л
  • масло - 125 г
  • сирене - 400 г
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете царевичното брашно в 1/2 от водата, а останалата течност сложете в тенджера на котлона да заври с масълцето.

След кипването започнете да добавяте на порции разтвореното царевично брашно, като бъркате непрекъснато.

Ще познаете, че е готово, когато сместа започне да се отлепя от стените на съда.

Поднесете качамака, докато е горещ, като поръсите с червен пипер и натрошено сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не си личи добре пропорцията за водата, някой може да се обърка, че е само 250мл. Пък то е 1 литър и 250мл :)
26.03.2022 20:15
1
Потребител#219148
Потребител#219148
Това ще ни е вечерята. Polenta con manteca y pimenton sobre colchon de Тук се казва полента. Става за 2 мин. и я изсипвам върху разстлана извара. Отгоре заливам със запържено масло и черв. пипер.Поздрави от Буенос Айрес...!!!
29.03.2020 00:12
6