Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Великденски яйца»Великденските яйца на баба

Великденските яйца на баба

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Великденските яйца на баба
Снимка: Светлана
4 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
"Сигурно има десетки начини да боядисате яйцата, но великденските яйца на баба си остават класика"

Необходими Продукти

  • яйца
  • бои - за яйца, безвредни
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата трябва да са на стайна температура преди да се сварят. Варят се за около 10-15 минути, като на дъното на тенджерата се слага плат.

Боите се разтварят според указанията на опаковката и във всяка боя се добавя по 1 с.л. олио. Още топли сварените яйца се потапят в боя и след като се извадят се получава приятен мраморен ефект.

По желание може да пуснете яйцата в още 1 или 2 цвята, в резултат на което се получават още по шарени. Подреждат се върху картон. След 30 минути се поливат с вълнен плат, който е леко намазнен с олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка: