Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с карамелизиран крем

Торта с карамелизиран крем

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Торта с карамелизиран крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • захар - 4 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ром - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • какао - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

БЛАТ - Разбиват се първо белтъците на шесте яйца и една чаша и половина захар, като към тях се прибавят осем жълтъци един по един. После се прибавя една чаена чаша брашното с бакпулвера. Разделя се на две части, като към едната част се прибавя две супени лъжици какао. Взема се по една лъжица какаова смес и една лъжица бяла смес като се редуват в тортената форма. Блатът се пече в слабо загрята фурна.

КРЕМ - Останалите два белтъка се разбиват с десет супени лъжици захар на сняг. Отделно се карамелизират 6 суп. лъжици захар. Продължаваме да разбиваме белтъците с миксер като едновременно добавяме бързо и по малко карамелизираната захар.

СИРОП - Приготвя се сироп от 1 ч. чаша и половина захар и 1 ч. чаша и половина вода, две супени лъжици ром и ванилия.

Изпеченият и изстинал блат се сиропира с топлия сироп и след което се прибавя крема. Крема не се заглажда отгоре, а се оформя като множество скалички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: