Начин на приготвяне
БЛАТ - Разбиват се първо белтъците на шесте яйца и една чаша и половина захар, като към тях се прибавят осем жълтъци един по един. После се прибавя една чаена чаша брашното с бакпулвера. Разделя се на две части, като към едната част се прибавя две супени лъжици какао. Взема се по една лъжица какаова смес и една лъжица бяла смес като се редуват в тортената форма. Блатът се пече в слабо загрята фурна.
КРЕМ - Останалите два белтъка се разбиват с десет супени лъжици захар на сняг. Отделно се карамелизират 6 суп. лъжици захар. Продължаваме да разбиваме белтъците с миксер като едновременно добавяме бързо и по малко карамелизираната захар.
СИРОП - Приготвя се сироп от 1 ч. чаша и половина захар и 1 ч. чаша и половина вода, две супени лъжици ром и ванилия.
Изпеченият и изстинал блат се сиропира с топлия сироп и след което се прибавя крема. Крема не се заглажда отгоре, а се оформя като множество скалички.