Телешка супа с гъби

EleonoraEleonora
Новак
156411
Телешка супа с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешки вайсбрат - 400 г
  • печурки - 600 г дребни
  • кафяв ориз - 100 г
  • краве масло - 30 г
  • брашно - 30 г
  • телешки бульон - 2.5 л
  • животинска сметана - 200 мл
  • мащерка - 4 стръка
  • дафинов лист - 1
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вайсбратът се нарязва на малки кубчета. Добавя се сол и черен пипер и се запържва до златисто. Налива се бульонът, добавят се мащерката и дафиновият лист и се готви, докато месото е почти готово.

Прибавят се половината от гъбите, нарязани на четири по дължина. Сипва се и оризът и се готви още 30 минути. Маслото се загрява и в него се запържва брашното.

Наливат се 3–4 черпака от бульона на супата и сметаната, като се бърка. Сместа се сипва в супата и се овкусява се със сол и черен пипер.

Останалите гъби се режат на филийки и се запържват в масло.

Супата се сервира със запържените гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: