Начин на приготвяне
Измиваме месото и нарязваме на хапки като за шишчета. В олио (5 с.л.) слагаме да се запържат хапките говеждо месо. Когато се позапържат, към тях прибавяме почистени и настъргани ситно лук (1 бр .) и морков (1 бр.).
Ръсваме последователно, черен пипер на вкус, пушен червен пипер (1 к.л.), сладък червен пипер (1 к.л.) , сол на вкус. Прибавяме и брашно (4 с.л.). Разбъркваме и наливаме топла вода (2 л).
Ръсваме и чубрица на вкус, прибавяме дафинов лист (1 бр.) и варим ястието без капак до готовност на месото и сгъстяване на соса (при необходимост може да сгъстим с още малко брашно, разтворено във вода).
Поднасяме ястието с гарнитура от варен ориз, като преди сервиране махаме дафиновия лист.