Начин на приготвяне
Взимаме си 2 кг свинско месо то бут или врат. Измиваме го. Слагаме го на една дъска. С остър нож правим на много места разрези. Почистваме чесъна и го режем на по половинки.
Почистваме морковите. Единия го режем на малки парченца. В разрезите пъхаме морковчета с чесънче.
Цялото месо го посоляваме добре. После го подправяме пак навсякъде с черен пипер. Овкусяваме го с къри и риган. Хубаво го намазваме и с червен пипер. От червеният пипер прави хубава коричка, като опечем.
Слагаме месото в тава. Поливаме месото с 100 мл олио. Добавяме в тавата 1 ½ ч.ч. вода.
Другия морков го нарязваме на кръгчета и го слагаме в тавата. Лука го нарязваме на едно и го слагаме в тавата. ½ ч.ч. нарязана целина слагаме и нея в тавата. Покриваме тавата с фолио.
Цял 1 час печем в загрята фурна на 250 градуса, после 2 часа печем на 150 градуса до готовност на месото. Става страхотно на вкус самото шпиковано месо.
Вадим го от тавата внимателно и с остър нож режем на филии. Слагаме в голяма чиния 3 нарязани парчета месо. Гарнираме с малко от зеленчуците. Да ви е сладко!
Хапваме с вино.