Начин на приготвяне
Загряваме фурната на 180 градуса.
В купа слагаме всички съставки за блата и с шпатула разбъркваме до хомогенна смес.
Намасляваме тавичка (квадратна или кръгла) с диаметър 25 см и поръсваме леко с брашно.
Сипваме сместа в нея и поставяме в предварително нагрята фурна на 170 градуса. Печем около 30 минути до златисто кафяво.
Оставяме да изстине и нарязваме преди сиропиране.
В тенджера слагаме водата и захарта, разбъркваме и поставяме на котлона да заври.
Десет минути след завирането сваляме от огъня и заливаме нарязания блат.
Сиропът трябва да е горещ, а блатът - студен.
В тенджера, слагаме по голямата част от млякото заедно със захарта и поставяме на котлона да загрее, като периодично разбъркваме.
В останалото мляко разтваряме нишестето и ванилиите и прибавяме към загрялото мляко, бъркаме непрекъснато, докато започне да се сгъстява.
Оставяме крема да се охлади малко и разстиламе върху охладеното реване. Леко поръсваме с канела /около една чаена лъжичка/.