Курабийки с мас

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
07/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
20-25 бр.
"Не сменяйте маста с друг вид мазнина и не намалявайте количеството. Само така ще си гарантирате наистина отличен резултат!"

Необходими Продукти

  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 броя + 1 за намазване
  • мас - 2 с.л. пълни
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - колкото поеме за меко тесто
  • ванилия - 1 пакетче
  • лимони - настъргана кора от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до побеляване, добавете маста, киселото мляко с изгасената в него сода. Сипете ароматите и започнете да добавяте брашно. Замесете меко тесто.

От него късайте парченца с големината на орех и оформяйте овали. Нареждайте ги върху тава, застлана с хартия за печене и леко ги сплесквайте.

Намажете курабиите с мас с разбито яйце и ги поръсете с малко кристална захар. Сложете да се изпекат в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
510
49
34
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Във самото тесто не се ли слага олио или свинска мас ,за да са пръхки.
26.01.2024 18:30
Анонимен
Анонимен
Който е правил рецептата,колко брашно е нужно,ако сте измерили количеството,...?
07.03.2022 00:01
Marina Georgieva
Marina Georgieva
Станаха супер,но според мен щеше да е по добре с още яйца.
09.09.2017 20:02
1
4
Рапибо
Рапибо
Курабиите са НЕВЕРОЯТНИ!!!
14.11.2012 15:50
2
1
Габриелла
Габриелла
Все пак има мас... защо е олио? Сега ги правя, ще видим как са :)))
03.10.2012 18:23
1
2
Десислава
Десислава
А къде е олиото в съставките описани по-горе...
11.07.2012 11:39
8
2
1
Покажи всички подкоментари
михаила
михаила
тогава сложи следващия път повечко захар. Аз в моите добавям малко натрошени орехи, стафидки и стават супер:)
10.04.2012 09:58
1
Десислава
Десислава
Курабийките стават хубави, но не са много сладки
10.04.2012 08:58
2