Начин на приготвяне
Разточваме тестото на голям правоъгълник.
Смесваме в купа мекото масло, какаото, захарта и канелата. Сместа трябва да е лека и пухкава. Подправете на вкус със захар и канела.
Намажете сместа равномерно по цялото тесто. След това поръсете орехите и начупения шоколад.
Навийте на руло. След това вземете нож и разрежете рулото по дължина.Вземете двете половини и ги преплетете една върху друга, като накрая свържете плитката в двата ѝ края.
Прехвърлете я в тава, застлана с хартия за печене. Оставете на топло да втаса за около 20-30 мин.
Поръсете с малко захар и печете в силно загрята фурна до готовност.
Направете си горещ шоколад, отчупете си от канелената плитка и насладете на вълшебния вкус :)