Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Канелено-шоколадова плитка

Канелено-шоколадова плитка

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878213021
Канелено-шоколадова плитка
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Страхотна пита с готово тесто и много шоколад - точно от каквото имате нужда"

Необходими Продукти

  • тесто - 1 кг /аз използвах готово /
  • масло - 200 г меко
  • захар - 150 - 200 г
  • какао - 2 с.л. наситено
  • канела - 1 с.л. равна
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
  • шоколад - 2 ч.ч начупен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разточваме тестото на голям правоъгълник.

Смесваме в купа мекото масло, какаото, захарта и канелата. Сместа трябва да е лека и пухкава. Подправете на вкус със захар и канела.

Намажете сместа равномерно по цялото тесто. След това поръсете орехите и начупения шоколад.

Навийте на руло. След това вземете нож и разрежете рулото по дължина.Вземете двете половини и ги преплетете една върху друга, като накрая свържете плитката в двата ѝ края.

Прехвърлете я в тава, застлана с хартия за печене. Оставете на топло да втаса за около 20-30 мин.

Поръсете с малко захар и печете в силно загрята фурна до готовност.

Направете си горещ шоколад, отчупете си от канелената плитка и насладете на вълшебния вкус :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: