Начин на приготвяне
Първо всички продукти трябва да са със стайна температура. Пресяваме брашното, активираме маята с малко мляко, захар и брашно. Замесваме тесто като постепенно вмъкваме по малко от смесената мазнина, мас, олио и масло.
На плот или маса месите и разтягате, сгъвате като плик за писмо и пак разтягате. Намазнявате тестото и го оставяте на топло. След като хубаво втаса го делите на колкото плитки ще правите и зависи колко ще са големи тавичките, в които ще ги печете. А може и да направите като мен - да печете в тавата на печката там събирам по 2 плитки.
Оформяте фитили, като първо сплесквате един и забивате от парченцата локум. Навивате и усуквате за да не се показва локума. От три фитила сплитате плитка, слагате хартия за печене на тавата и слагате двете плитки.
Втасват почти да удвоят обема си, мажете с яйце, поръсвате със захар и сусам и печете в загрята печка.
Коментари