Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кренвиршки»Закуски с кренвирш и сирене

Закуски с кренвирш и сирене

К.ГеоргиеваК.Георгиева
Чирак
53270294
Закуски с кренвирш и сирене7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
11 бр.
"Нямате нужда от будилник, пригответе тази ароматна закуска и всички ще се съберат около масата за нула време"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - около 900 г
  • вода - около 400 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1 кубче
  • олио - 6 с.л.
  • за плънката
  • кренвирши - 5 - 6 бр.
  • сирене - около 150 - 200 г
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • лютеница - 1/2 бурканче
  • за поръсване
  • яйце - 1 br.
  • сусам
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се изсипва в подходящ съд и се прави кладенче.

Маята се разтваря в топлата вода заедно със захарта. Добавят се солта и олиото. Сместа се добавя постепенно към брашното и се омесва меко тесто. Оставя се да втаса за около 30 мин.

След това се късат топки с големина на юмрук и се разточват леко на кори с дебелина 1 см. Всяка кора се маже с лютеница и се слага по 1/2 кренвирш, сирене и кисели краставички, след което се навива на руло.

Рулата се подреждат в тава с хартия. Мажат се с яйце и се поръсват със сусам и чубрица.

Пекат се на 200 градуса с вентилатор за около 25 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: