Начин на приготвяне
В тиган сипваме малко олио и добавяме надробената кайма, подправяме с малко сол и смлян черен пипер. Запържваме добре до потъмняване, добавяме ситно нарязания лук и отново запържваме за около 2-3 минути.
Добавяме виното и го оставяме да къкри на слаб огън при затворен капак.
Белим предварително сварените яйца, разделяме внимателно по на две половини.
Премахваме отново внимателно жълтъците от белтъците. Прекарваме жълтъците през едро ренде и добавяме към запържената кайма.
Приготвяме си Бешамела, като за целта в дълбок тиган с не залепващо покритие добавяме маслото, олиото и поставяме върху нагрят котлон. Добавяме брашното и при непрекъснато бъркане препържваме брашното, докато промени цвета си.
Наливаме млякото на тънка струя отново при непрекъснато бъркане, за да не се получи на бучки. След като започне да се сгъстява (не трябва да е много гъст сосът), подправяме със сол, млян черен пипер и индийско орехче на вкус. След кратък престой на котлона, премахваме тигана.
В тигана с каймата и жълтъците добавяме един черпак Бешамел към тях и разбъркваме добре.
С получената смес пълним белтъците, докато придобият форма на яйце, и ги подреждаме в тавичка.
Поливаме с оформените яйца с бешамела. На върха на всяко яйце, поставяме по 1 пълна ч.л. лютеница (може и доматено пюре).
Накрая поръсваме с настърган кашкавал (може и сирене) по ваша преценка.
Поставяме тавичката в предварително нагрята фурна на 200 градуса за около 10-15 минути до лек загар на кашкавала.