Начин на приготвяне
За форма 26 см.
Смелете бисквитите в блендер. Към тях добавете разтопеното масло, захарта и смлените орехи. Хубаво размесете и разстелете сместа във форма с подвижно дъно.
Оставете в хладилника, докато приготвите ганаша.
Загрейте сметаната с маслото. Добавете натрошения шоколад и свалете от котлона. Хубаво разбъркайте до гладкост. Оставете да се охлади, но да остане течна.
Извадете блата от хладилника и покрийте дъното с шоколадовите фъстъци и стафиди. Върху тях изсипете ганаша и хубаво разпределете.
Подредете малините, поръсете със смлени орехи и зрънца нар (по желание).
Върнете тартата в хладилника, докато стегне напълно.
Тартата с ганаш, шоколадови фъстъци и стафиди е готова.