Чесън туршия

БориславаБориславаНовак
12/02/2009
"Чесън туршия за всички, които ползват услугите на масов градски транспорт!"
Приготвяне40 мин.
Готвене3 мин.
Общо43 мин.
Порции4-5 буркана
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо42 014
  • Преглеждания за месеца244
  • Преглеждания за седмицата45
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • чесън - 2 кг.
  • оцет - 1 л.
  • сол - 1 с. л.
  • вода - 2 ч. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подбира се напълно узрял чесън с оформени глави, обелва се и се отрязва стеблото на 3 - 4 см от главата.

Изчистеният чесън се пуска за 2 - 3 мин. във вряща вода, изцежда се, слага се в буркани и се залива с маринатата.

Рейтинг

5 10
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
svetlana
svetlana
08.04.2017 11:01
След като се напълнят бурканите с чесън и саламура заварява ли се определено време за капачката?
17
4
Мартина Тракова
Много го харесвам точно този чесън.
6
0
КАЛБИЕ
КАЛБИЕ
24.11.2013 20:26
Опитах го, макар че не съм по чесъна. Много ми хареса....
1
0