Чеснови питки от типово брашно

13/01/2017
Мина Димитрова
отМина ДимитроваГотвач232212
"Искате ли заедно да открием удоволствието от простите храни?"
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо491
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • вода - 250 мл
  • мая - 25 г прясна
  • типово брашно - 500 г
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разваря маята в топла вода. Когато шупне, се прибавя брашното с малко сол по желание. Омесва се тесто, като в края на месенето се прибавя 1 с.л. олиото и пресованият чесън.

Продължава да се меси още няколко минути. Оформят се топка. Поставя се в намаслен плик и се оставя на втаса, да увеличи обема си за 1-2 часа.

След това тестото се раделя на 8 - 10 части и всяка се оформя на топка. Поставят се в намаслена тава и се оставят за 20 минути. Питките се намазват с малко олио и с остър нож се режат малко на кръст.

Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10-15 минутиподобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар