Мекици с оцет

Maria PetrovaMaria Petrova
Новак
18
5
12
13/12/2019
"Защо с оцет ли? Защото така поемат по-малко мазнина и са още по-вкусни "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 169
  • Преглеждания за месеца159
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 6 ч.ч.
  • оцет - 4 с.л.
  • HOSSO - 6 с.л.
  • вода - 2 ч.ч. топла
  • сода - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се гаси в оцета. Всички съставки се омесват на меко и еластично тесто.

Оставя се да почине около 15 мин и се реже на около 15 топки с големина, колкото яйце.

Разтеглят се мекиците с ръце и се пържат в нагорещено олио. Мекиците с оцет са готови.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Вера Богоева Попова
Благодаря за рецептата! Тестото става много еластично. Аз направих по - малки топчици, защото ги пържих в по - малък съд. Стават тънички и хрупкави, както ги обичаме и не поемат много олио.
0
0