Хляб от лимец

14/01/2017
"Семейството ви заслужава само най-доброто, зарадвайте го със здравословен хляб с лимец "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 734
  • Преглеждания за месеца423
  • Преглеждания за седмицата64
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чашка се смесват 1 ч.л. сода в 2 с.л. кисело мляко.

В купа се смесват брашното от лимец, 500 мл топла вода, зехтин и сол. Добавят се и содата с киселото мляко. Разбърква се до получаване на ластично тесто.

По избор към сместа може да се добавят слънчогледови и тиквени семки.

Изсипва се в правоъгълна форма за кекс, покрита с хартия за печене.

Слага се в предварително загрята фурна.

Пече се на 180⁰С и вентилатор за 1 час.

Като стане готов, се завива в кърпа.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар