Конска пастърма

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Конска пастърма2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"Ценителите знаят за какво говорим, останалите ги съветваме да опитат!"

Необходими Продукти

  • конско месо - 1 кг или повече
  • морска сол - 2 пакета за 1 кг конско
  • подправки - около 70 г за 1 кг месо, микс от червен, черен пипер, сминдух, чубрица и т.н.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете месо без кости, сухожилия и хрущяли, което се реже по дължината на мускула.

Пригответе си дълбок съд и започнете да редите - ред морска сол, ред месо и завършете със сол.

Оставете да престои така между 5-7 дена. След това изкиснете месото в студена вода за 7 часа, като водата се подменя на всеки час. Ако е все още солено, може да го държите по-дълго.

Подсушете добре месото и го оваляйте обилно в смес от всички подправки, които сте приготвили.

Парчетата месо пробийте с шило и прокарайте връв. Провесете ги на проветриво място, за да се суши пастърмата за около 2-3 седмици.

Конската пастърма е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
59
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стефан Рачев
Стефан Рачев
Пропорциите месо/сол и в последствие месо/подправки, както и времената еднакви ли са за друг тип месо(свинско, телешко)?
И има ли някаква пропорционалност на загуба на тегло при сушенето?
16.03.2017 20:47