Гювеч със свинско, картофи и гъби

D. ManolovaD. ManolovaНовак1011
14/01/2017
"Вкусен гювеч семейството около масата събира - кулинарна поговорка "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 340
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • картофи - 1 - 2 кг ( зависи от големината на гювеча)
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • гъби - 200 - 300 гр Печурки
  • ориз 3 - 4 с.л
  • сол - 1 с.л
  • черен пипер
  • шарена сол
  • гювеч - 1 буркан готов
  • олио
  • свински ребърца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гювечът си го правим вкъщи - съдържа парчета домати, патладжан, зелен фасул, малко сол, малко олио, магданоз.

Обелват се и се нарязват картофите, лукът, морковите, чушките.

Свинските ребърца се запържват леко на тиган.

Гъбите се измиват, нарязват и запържват в малко мазнина.

След като сме приготвили всичко, започваме да редим в гювеча - най-отдолу слагаме картофи, после ребърцата, пак малко картофи, лук, морковите, гъбите, чушките, буркана с Гювеча. Поръсваме солта, пипера, шарената сол, олиото.

Накрая доливаме с вода и слагаме да се пече. Включваме фурната заедно с гювеча, а не преди това.

Когато се посвари , слагаме и измития ориз и досваряваме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар