Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Американски тиквен пай с канела

Американски тиквен пай с канела

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Американски тиквен пай с канела3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8
"Американски пай -няма да откажем едно парче"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • масло - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • тиква - 900 г
  • захар - 200 г
  • сметана - 200 мл
  • канела - вкус
  • ванилия - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и солта в дълбока купа, прибавете и маслото и бъркайте, докато стане на трохи.

След това добавете леко разбитото яйце и месете тестото за пай, увийте във фолио и го сложете в хладилника за 50 минути.

Почистете тиквата, отстранете семената, нарежете на кубчета. Сложете в тиган, добавете малко вода и оставете да къкри, докато омекне и напълно да се изпари течността.

Пасирайте да стане на пюре.

Разточете тестото върху леко поръсена с брашно ниска кръгла тава. След това отгоре сложете хартия за печене и нещо тежко като купичка бобени зърна, което да натиска блата, за да не се раздуе по време на печене.

Пече се в продължение на 15 минути при 190 °C.

Поставете тиквата в купа, прибавете две яйца, захар, сметана, подправки и сол. Сместа се излива в печеното тесто.

Тиквеният пай се пече в продължение на 50-55 минути на 180 °C.

Американският тиквен пай с канела е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
В началото тестото беше перфектно, но след като го изпекох се поду прекалено много и сместа не се събра.
23.04.2023 19:23
2
Покажи всички подкоментари