Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Печен заек»Заек с праз и моркови в гювеч

Заек с праз и моркови в гювеч

Yana G.Yana G.
Готвач
1786652423
Заек с праз и моркови в гювеч
Снимка: Yana G.
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Нищо сложно - изпитана рецепта за заешко месце, с която всеки новак в кухнята може да блесне"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1/2 заек
  • праз - 2 бр. големи
  • моркови - 4 бр.
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • сол
  • червен пипер
  • доматен сос - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем месото на подходящи парчета и го оставяме настрани. Почистваме картофите, праза и морковите.

Режем картофите като за пържене, морковите и праза на кръгчета. Поръсваме заешкото месо със сол, червен пипер, добавяме и 1 супена лъжица мед и разбъркваме добре, за да се овкуси месото.

Мажем леко гювеча с малко олио, подреждаме нарязаните картофи, след това месото и отгоре кръгчетата праз и моркови.

Заливаме с 1/2 ч.ч. вода и 1/2 ч.ч. доматен сос. Слагаме гювеча в студена фурна и загряваме до 250 градуса. Печем заека за час и половина.

Заекът с праз и моркови в гювеч е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: