Винен кебап с ориз

14/01/2017
Магдалена
отМагдаленаНовак62
"Винен кебап с бял ориз - вкусна класика в кухнята "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 981
  • Преглеждания за месеца167
  • Преглеждания за седмицата52
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • лук - 2 - 3 средно големи глави
  • свинско месо - 600 - 700 г
  • подправка - 2 бр. за винен кебап
  • ориз - 1 ч.ч.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на полумесеци, свинското - на хапки.

Лукът се задушава в малко олио и вода, като омекне, се добавя и свинското.

Долива се малко вода, за да не залепва месото. Оставя се да омекне.

Подправката се разтваря по описание с вода и се добавя виното. Налива се при месото и се оставя да къкри, като се разбърква.

Овкусява се с подправките. През това време оризът се сварява. Когато всичко е готово, се сервира и украсява отгоре с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар